pondělí 30. září 2013

Jak probíhalo ultrazvukové vyšetření prsu

Tentokrát si dáme trochu zdravotnické osvěty. Dnes jsem byla nezvykle uvědomělá a šla jsem na preventivní ultrazvuk prsu. Nebudu vás napínat, moje prsa se těší velmi dobrému zdraví.

O ultrazvuku jsem přemýšlela už asi rok a to z několika důvodů. Prvním z nich je rodinná anamnéza z babiččiny strany. Dalším je můj zvyšující se věk, i když je mi jen něco přes třicet. Taky statistiky mluví jasně - a to je už třetí důvod. Rakovina prsu je nejčastějším typem rakoviny u žen a v ČR ji onemocní každá osmá žena. Samozřejmě se to týká žen starších, než jsem já, ale ani mým ročníkům se nemoc nevyhýbá. Posledním důvodem byla zodpovědnost vůči mým dětem - pokud můžu udělat něco, abych si udržela zdraví, tak to udělám. A taky mě občas pobolívalo jedno prso a měla jsem z toho divný pocit (jak jsem zjistila, je to způsobeno jen změnami hormonů během cyklu).




Nejspíš asi znáte mamografické vyšetření prsu. To se provádí až v pozdějším věku - od 45 let a dvakrát ročně jej hradí pojišťovna. Pro mladší ženy je ultrazvuk. Viděla jsem někde obrázek, jak takový mamograf probíhá. To se položí prso na takový přístroj a zrengenuje se. Při mé dívčí velikosti tam nebudu mít jednou co položit. To by mě zajímalo, jak vyšetřují takové případy. No, ale zpět k tomu ultrazvuku. Na vyšetření jsem byla v centru G-medica v Brně. Termín vyšetření se určuje podle menstruačního cyklu, takže pokud se chcete objednat, musíte v tom mít přehled. Na svůj termín jsem nečekala dlouho, ale objednací doba může být i dva měsíce. Vyšetření proběhlo rychle a příjemně. Mladý fešný doktor mě vyzval, abych si odložila do půli těla a položila se na záda na lehátko s rukama za hlavou. Pak mi chvíli ultrazvukovou sondou (nebo jak se to jmenuje) lehce přejížděl přes prsa kousek po kousku a oba dva jsme sledovali monitor. Vybavila jsem si mé těhotenské ultrazvuky a doufala, že nenajdem nic, co by připomínalo malé embryo. A nebylo tam vůbec nic. Skvělá zpráva. Docela se mi ulevilo. Byla jsem poučena, že na preventivní vyšetření můžu chodit každý rok a doma provádět samovyštření - nejlépe v leže. Abych nezapoměla, ultrazvuk pojišťovna nehradí, platila jsem 400 Kč.

Pokud nevíte, jak samovyšetření prsu provádět, podívejte se na zahraniční spot, ve kterém samovyšetření předvádějí muži. Prý aby přiměli ženy na video se podívat.



A tady je česká kampaň, kde postup uvidíte přimo na ženských prsou.



Co vy a prevence? Chodíte na nějaké pravidelné prohlídky?


pátek 27. září 2013

Zářijový Ladybox - ve znamení značky MUA a rodinného dělení

Zářijový Ladybox dorazil o pár dní později. Čekání se vyplatilo, protože je opravdu našlapaný, a to hlavně známou dekorativní kosmetikou MUA, kterou má uvést na náš trh. 

Se sestrou máme zaplaceno předplatné na tři měsíce. Musíme se proto vždy nějak "domluvit" a výrobky si rozdělit. Já mám monokla na oku a ségra přišla o polovinu vlasů. Nee, kecám, dělení proběhlo až nudně kultivovaně. Každá jsme si přišla na své a něco dostala i mamka. Takže spokojenost na všech stranách. 


Barva krabičky bývá vždy jiná a tentokrát byla černá. Což by mi nevadilo, jen bych oželela ten text. Stačilo by jen logo, aby byla lépe využitelná.

V průvodním dopise nás Ladybox informuje o kosmetice MUA.

Na druhé straně dopisu je opět přehled výrobků v boxu.

Pod víkem krabičky je nabídka nejprodávanějších výrobků MUA i s cenama. Vše je k dostání na www.makeupacademy.cz. Pokud do 30. 9. zadáte kód LADYBOX, tak máte dopravu zdarma.

Takto vypadal box po otevření. Docela plný, že?

Obsahuje 6 plných balení, jedno cestovní plus další cestovní, o kterém se v dopise nepíše, takže si myslíme, že se jedná o dárek k předplatnému. Ale nevím jistě, jeden dárek už jsme dostaly minule.


Paletka očních stínů Trio Eyeshadow Innocence MUA se mi hned zalíbila a protože ségra stíny nepoužívá, zůstala u mě. Barvy vypadají moc hezky a jsem ráda, že obsahuje malý štěteček. Až stíny pořádně vyzkouším, určitě o nich napíšu. Cena za toto plné balení je 109 Kč.

Kiss Proof Lip Stain MUA je fix na rty, který má pekelně dlouhou výdrž. Vyzkoušela jsem ho na ruce a ještě teď barvu nemůžu dostat pryč. Drží se jako klíště. Voní až moc silně, ale pěkně. Vybrala si ho ségra a já jsem neprotestovala. Jeho cena je 129 Kč.

Gelové oční linky Gel Liner Underground MUA jsou pro mě novinkou, žádné takové zatím nemám. Takže jsem po nich skočila já. Už jsem je vyzkoušela, maluje se s nimi opravdu dobře a barva je sytá. Cena 129 Kč.

Bázi pod make-up MUA Fashionista Flawless Primer zabavila mamka. Ona báze používá. Já používám jen make-upy, ségra ani ty ne. Cena je 399 Kč.

NeMUA věci nám udělaly radost taky. Micelární vodu Dermacol jsem si vzala já, protože mi teď pomalu dochází Lirene. Večer jsem ji hned vyzkoušela a byla jsem velmi překvapena, jak snadno odlíčila oči. A to jsem na nich měla vrstvu linky a stínů MUA. Stačilo přiložit a setřít. Vadí mi jen silná parfemace. Já bych u těchto výrobků vůně úplně zrušila. Plné balení stojí 99 Kč. Zbytek zkončil u sestry - pasta na zuby Colgate, která se hodí vždy (cena 85 Kč). Tělové mléko z kakaového másla v cestovním balení Palmers voní nádherně. A krém na ruce Kiss my Face taky, budu se s ním muset aspoň jednou namazat:-)

Podle mého názoru se tento Ladybox opravdu povedl. U mě určitě splnil svůj účel, protože mě seznámil s další novou značkou kosmetiky i s typy výrobků, které jsem dosud neměla. I po rozdělení se mi finančně vyplatil. Takže jsem spokojená.

Každý měsíc si můžete krabičku objednat za 319 Kč na stránkách www.ladybox.cz.

Jak se vám líbí zářijová edice? Znáte značku MUA? Baví vás ještě články o Ladyboxech?

čtvrtek 26. září 2013

Tajemství (The Secret) - zákon přitažlivosti úspěchu a štěstí

Věříte, že můžete přilákat štěstí? Že je možné splnit si všechna svá přání a dokázat vše, co si přejete? Někteří ano a já tak trochu taky. Ale nejdřív musím napsat, jak jsem se k tomuto tématu dostala.

Kamarádka mi před časem povídala, že četla knihu Tajemství, která je takovým návodem, jak naplnit svá přání. Já jsem před pár dny vyhrála soutěž na blogu u Ceady (hurá!!!), která na konci článku napsala - stačí, když si budete věřit, podívejte se na dokument Tajemství. A já jsem si fakt věřila a vyšlo to. Taky moje babička mi vždy říkala, že nejdůležitější je pozitivní myšlení. Takže jak to tedy všechno je? Mají naše myšlenky a přání schopnost měnit se ve skutečnost?


Moc podvědomí od Josepha Murphyho

Než se dostanu k tomu Tajemství, musím zmínit knížku Moc podvědomí od Josepha Murphy, která by měla být na podobném principu. Četla jsem ji před lety, ve svém ne zrovna šťastném životním období a čekala jsem, že mi pomůže. Vždyť to byl světový bestseller. Ale nepomohla vůbec.

Kniha mluví ke všem, kteří chtějí změnit svůj život k lepšímu, dosáhnout úspěchu nebo získat lásku. Na konkrétních příkladech ukazuje, kolik lidí touto metodou dosáhlo svých cílů. Principem je dokola si opakovat, to co chci a jak se chci cítit. Takže já jsem byla nešťastná a skleslá a měla jsem si pořád říkat: "Jsem šťastná a spokojená." Mělo to jediný efekt - byla jsem díky tomu navíc ještě naštvaná. Protože jsem tomu něvěřila a nefungovalo to. Některé věci si člověk musí prostě odžít, získat nějaké zkušenosti a musí vědět, proč se cítil špatně. Odříkávání prázdných vět moc nepomůže.

A teď už k Tajemství!

Celosvětově úspěšnou knihu Tajemství od australské autorky Rhondy Byrne jsem nečetla a zatím se nechystám (ke stažení jsem ji našla zde). Podívala jsem se ale na devadesáti minutový dokument/film, který z knihy vychází. Dobrou myšlenku popisuje podle mého názoru trochu nešťastným, až teatrálním způsobem, který může plno lidí spíš odradit. V dokumentu se mluví o vesmíru, který je přirovnáván ke katalogu, ze kterého si můžete vybrat vše, co si přejete. Popisují zázračná uzdravení a splnění všech přání. To na mě působí trochu nedůvěryhodně. Ale věřím, že podstata Tajemství smysl má. A co je tedy tím Tajemstvím? Jednoduše řečeno, slovy autorky, jde o zákon přitažlivosti myšlenek a věcí. Když se budete soustředit na věci, které chcete, zákon přitažlivosti vám je dá. Přitahuje a uskutečňuje to, na co myslíte.

Nejde vlastně o žádnou novinku. Každý už slyšel o síle pozitivního myšlení, o talismanech štěstí, které pomáhají lidem věřit ve změnu k lepšímu nebo o placebo efektu, který uzdravuje bez léků, jen vírou v léčbu.

Abyste Tajemství správně pochopili, musíte se podívat na dokument nebo přečíst knížku. Nerada bych vám váš názor zkreslila mým vyložením. Pro názornost jsem vypsala několik vět, které se mi v dokumentu líbily, souhlasím s nimi a myslím, že podstatu vystihují.
Stáváte se tím, na co myslíte.
Zaměřte se na to, co chcete, ne na to, co nechcete. 
Představujte si to, co chcete a zkuste si při tom cítít tak, jako byste to už měli.

Bohatství je postoj. Je to jen o tom, jak přemýšlíte. 
Vytvářejte si seznam věcí, za které jste vděčni a ze kterých máte dobrý pocit. Sepisujte si své cíle.
Když máte ispirující myšlenku, musíte ji věřit a jednat podle ní.
Myšlenky musí doprovázet pozitivní příjemné pocity.

Když se soustředíte na věci, které nechcete, tak je přivoláváte.


Máte-li negativní přístup, přitahujete negativní věci.

Když si na něco stěžujete, jen to násobíte.
Vaše radost spočívá jen ve vás.
Jak použiju Tajemství já?

Přemýšlela jsem nad tím, co bych chtěla momentálně v mém životě vylepšit a s čím nejsem spokojená. Je to můj pocit z mých dětí. Uvědomila jsem si, že opravdu každý den řeším, jak mě zase zlobily a co provedly. Nejčastěji říkám: "Neber to, nekřič, neházej, neutíkej". Soustředím se hlavně na negativa a starosti. Takže podle teorie Tajemství je výsledek jasný - moje nepříjemné pocity a myšlenky jen vytvářejí další a další denodenní potíže s dětma. Pár dní tedy zkouším opačný postup a je to mnohem lepší. Myslím na to, jak jsou moje děti skvělé, tím mám mnohem lepší náladu a děti nakonec ani moc nezlobí. Vlastně jsem v jiné knížce četla, že malé děti ani negativní pokyn pochopit neumí, takže už jen pozitivně.

A moje vize do budoucna? 

Moje představa, která by mohla být splnitelná, je asi tato:
Sedím na terase našeho domečku a těším se z pohledu na zahradu, o kterou pečujeme s mým mužem. Zvoní telefon - volají děti, které jsou právě na stáži v Londýně. že máme za nimi přijet na víkend. To si můžeme klidně dovolit, peněz máme tak akorát dost. Mám vlastní firmu a práci, která je i mým koníčkem. Jsem spokojená a mám pohodový život.

Po shlédnutí Tajemství vidím, že moje přání jsou zbytečně skromná, takže to měním na:
Vyhřívám se na terase naší letní vily s výhledem na Azurové pobřeží. Před domem parkuje Aston Martin, který umím řídit(!). Za chvíli vyrážim v doprovodu mého muže do Paříže na autogramiádu mé nové knihy, která se opět stala světovým bestsellerem. Můj můž i v letech vypadá jako Johny Depp v nejlepších letech. Těšíme se, až přijedou na víkend naše děti, které studují v Cambridgi. Jsem šťastná.


Každý má jinou úroveň sebevědomí, důvěry ve vlastní schopnosti a v to, co je v jeho životě splnitelné. Pokud se podceňujeme, máme i nízké cíle a malá přání. I když si uvědomuju, že se mi plno mých přání v životě splnilo a stalo se to, co jsem moc chtěla, ohledně té letní vily jsem skeptická:-) Ale za zkoušku nic nedám a každý večer si ji budu před usnutím alespoň chvilku představovat.

A jedno testovací přání na závěr - ať má můj blog do Vánoc 500 čtenářů! Tak vesmíre - ukaž se!

Dokument Tajemství je na Youtube, třeba ZDE.

Teď jsem zvědavá, co vy na to? Je pro vás Tajemství novinkou nebo tímto způsobem přemýšlíte normálně? Plní se vám vaše přání? Máte svoje představy o vaší budoucnosti? Těším se na vaše komentáře.


úterý 24. září 2013

Imperial make-up + můj super výhodný první nákup v eshopu Dermacol

Když polevily horka, mohla jsem se pustit do testování make-upu Imperial od Dermacolu, který mne hned zaujal svým obalem. Četla jsem na něj už dost pozitivních recenzí a já se k nim přidám taky. Nebudu napínat, jsem s ním spokojená.

Co o něm říká výrobce? Jedná se o hydratační make-up s výtažky z orchideje, který má pleť sjednotit, projasnit a dodat hladší vzhled. Krycí schopnost má být nízká a střední. V eshopu Dermacol se na něj můžete podívat zde. 30 ml stojí příznivých 169 Kč.



























Make-up na tváři vypadá velmi přirozeně. Pleť je po něm sametová a vypadá trochu jako napudrovaná. Kryje středně dobře a opravdu barvu pleti sjednotí. Vydrž není nějak dlouhá, takový průměr. Hydratační vlastnosti se mi posoudit nepodařilo, ale pleť po něm vysušenou nemám. Určitě vám můžu tento make-up doporučit, pokud nemáte příliš problematickou pleť a nepotřebujete silné krytí.

Mám tady ruku jak stařenka - špatná fotka:-)
Konzistence není ani hustá ani řídká. Roztírá se velmi dobře, nezanechává žádné šmouhy, ani nevytváří mapy a znatelné přechody. Mám odstín č. 2 a skvěle mi vyhovuje.



























Já jsem teď doma s dětmi a netrávím celý den v práci. Takže mi stačí použít jen make-up, když jdu třeba na nákupy a chci vypadat líp. Pokud potřebujete, aby vám make-up vydržel co nejdéle, vyzkoušejte postup o čtyřech krocích. Já plánuju vyzkoušet fixační pudr.


Můj první nákup v eshopu Dermacol s uvítacím bonusem 200 Kč - jen do 15. 10.!

Ve druhé části článku vám musím napsat, jak jsem výhodně nakoupila v eshopu Dermacol. Potřebovala jsem novou řasenku. Četla jsem na několika blozích chválu na řasenku Imperial. Takže jsem si řekla, že když jsem spokojená s make-upem Imperial, tak řasenka bude dobrá taky. Rozhodla jsem se vyzkoušet nákup v eshopu, protože jsem opět někde četla, že k nákupu dávají dárky, vzorky a na první uvítací bonus. A fakt to tak bylo. Můžete se podívat, jak vypadala moje objednávka. Bonus 200 Kč jsem mohla hned použít. K řasence jsem vzala ještě metalickou tužku na oči Black sensation, na kterou jsem měla zálusk delší dobu. Jako dárek k nákupu jsem dostala tělovou emulsi s tea tree olejem Acneclear. Platila jsem předem kartou online.

Zásilka dorazila za dva dny. Vše bylo zabaleno v krásné pevné růžové krabici, která je o něco větší, než ta Ladyboxí, jestli znáte. Vzorečky jsem dostala čtyři - BB krém, dva pleťové krémy a jeden oční krém, který jsem už vyzkoušela a uvažuju o koupi.


S nákupem jsem maximálně spokojena. A spokojená bych byla i bez bonusu 200 Kč, který je tedy parádní. Takže pokud právě něco z Dermacolu potřebujete nebo už nakupujete na Vánoce, neváhejte navštívit eshop a bonus využít. Pozor, bonus bude platný tři dny po vaší registraci v eshopu.

Znáte make-up a řasenku Imperial? Už jste využily bonus 200 Kč při prvním nákupu v eshopu Dermacol nebo se chystáte?


neděle 22. září 2013

Spotřebováno II.

Po delší době jsem tady opět s hodnocením kosmetiky, kterou jsem spotřebovala. Názor na ni mám konečný a jasný.

Výrobkům budu přidělovat body, čím víc, tím líp:
5 = nemá chybu, koupím si zase
4 = byla jsem spokojená, možná někdy pořídím znovu, ale teď dám šanci něčemu jinému
3 = není to špatné, ale znovu to mít nemusím
2 = zklamání
1 = propadák




























Termální voda Avéne - 4
Velmi příjemná věcička, hlavně v létě, kdy krásně osvěží. Bude skvělá i do vytopených prostor. Měla jsem možnost vyzkoušet termální vodu od La Roche-Posay, která mi připadala stejná, jen ten rozprašovač stříkal trochu silněji, řekla bych. Viděla jsem v lékárně vodu od Biodermy a to bude taky stejná záležitost. Určitě doporučuji pořídit, hlavně pokud máte suchou pleť nebo potřebujete během dne trochu probudit jemnou sprškou. Já teď používám květinovou pleťovou vodu Rozmarýna od Saloos a je taky skvělá, navíc krásně voní.

Vlasový kondicionér Aloe Vera od Urterkram - 3
Kondicionér jsem pořídila na základě doporučení v různých diskusích. Má čistě přírodní složení, což jsem hledala. Ale na moje vlasy je trochu slabý, takový málo kluzký. Vyhovuje mi více třeba olejový balzám od Baley.

Micelární voda Bioderma Sébium H2O - 4
Myslím, že o téhle micelárce nemusím moc psát. Je prostě dobrá. Nemám výhrad. Teď ale používám micelární vodu Lirene, která mi taky vyhovuje a střídám ji s hydrofilním odličovacím olejem Saloos.

Šampón na vlnité vlasy Curly wurly od Lush - 3
Z tohoto šampónu jsem byla nejdřív dost nadšená. Obsahuje velké množství strouhaného kokosu, pěkně voní a vlasy slušně umyje. Konzistence je hustá, připomíná mi ovesnou kaši. Jenže po čase začal vysychat a ještě více zhoustnul. Pak se stalo to, co jsem četla v jedné recenzi. Šampón šel po použití špatně vymýt a když vlasy uschly, sypaly se z nich kousky kokosu. Určitě bych si ho znovu nepořizovala, obzvlášť za cenu 460 Kč.

Čistící maska Mask of magnaminty od Lush - 4
Oblíbená a známá maska, která voní po mátě, na obličeji chladí a má za úkol pleť vyčistit a zbavit usazených nečistot v podobě černých teček, což myslím dělá dobře. Nevím, jestli si ji ještě někdy pořídím. Teď dávám přednost spíš výživným maskám.

Kuličkový deodorant Květ bavlníku od Yves Rocher - 5
Tyto deodoranty jsou k dostání v několika vůních. Už jsem vyzkoušela asi tři a byla jsem vždy spokojená. Takže plánuju pořídit další, nejlépe až budou ve slevě.

Balzám granátové jablko bio Karité od Saloos - 4
Základem balzámu je bambucké máslo. Balzám je určen pro zralou pleť a má zpomalovat proces stárnutí. Používala jsem ho na večer, protože na den se mi zdál dost mastný. Jestli zastavil vznik vrásek, potvrdit nemůžu, ale s pletí jsem byla spokojená.

Řasenka Scandaleyes od Rimmel - 3
Má nadprůměrně velký kartáček, se kterým se hůř malují spodní řasy. Řasy prodlouží, natočí i zvětší objem. Ale na trhu je takový výběr, že nemám potřebu zůstávat u jediné.

Maska na vlasy Macadamia - 3
Vzorek masky jsem dostala v Ladyboxu. Po použití jsem měla vlasy hebké a lesklé, ale splihlé, vlivem silikonů, které maska obsahuje. Myslím, že je dobrá, ale ne pro můj typ vlasů.

Body jsou rozdány. Máte taky zkušenosti z některým z výrobků? Baví vás tento typ článků?


pátek 20. září 2013

Jak jsem se chtěla bláznivě zamilovat

Sedíme tak jednou večer s mým mužem na gauči. Na VH1 právě běží videoklip od The Cardigans Lovefool k filmu Romeo a Julie s Di Capriem. Chvíli se dívám a vypadne ze mě: "To už nikdy nebudu bláznivě zamilovaná?"

Můj muž má mou romantickou stránku přečtenou od začátku do konce, takže se jen usmál a říká: "No můžeš být, ale co pak?" A tím to vystihl.

www.literaryramblings.com

Čerstvě zamilovaný člověk se vznáší půl metru nad zemí, je mu krásně ve větru i dešti a nemyslí na nic jiného, než na svůj protějšek. Jako když se opijete dobrým vínem a svět je růžový. Trvá to ale omezenou dobu a otázkou je, co zůstane, až omámení vyprchá. Těžké vystřízlivění nebo láska?

"Můžeš být, ale co pak?" Pak bych se dostala do stejného stavu, ve kterém jsem teď nebo bych si nakonec ještě pohoršila, to předem nikdo neví. Takže si budu dál hýčkat svou dosavadní zamilovanost, ač už není bláznivá a když to na mě příjde, dávku bláznivé lásky si naservíruju v podobě romantického filmu. Jistota je jistota.


Jak jste na tom vy s bláznivým zamilováním? Prožíváte? Máte za sebou?

čtvrtek 19. září 2013

Tipy od začínající blogerky pro začínající blogerky

Jak ten čas letí! Už to bude brzy půl roku, co jsem začala psát tento blog. A baví mě to víc a víc. I když se cítím pořád jako začátečník, sepsala jsem několik mých postřehů kolem blogování - třeba se budou někomu hodit. 

Ještě než začnu sepisovat ty mé světoborné rady, mám jednu poznámku pro ty, kteří o založení blogu uvažují: "Založit blog je jednodušší než se zdá. Program www.blogger.com nabízí plno možností, jak si blog upravit sobě na míru. Takže pokud máte o čem psát, neváhejte a jděte do toho."


Takže jdeme na to:

  • Aktivní odkaz v komentářích
Jedna z možností, jak upozornit na svůj blog, je komentovat příspěvky na jiných blozích a pod komentář vložit odkaz na svůj blog. Lidé jsou většinou líní, takže jim ulehčete práci. Vložte do komentáře kód pro aktivní odkaz, přes který se jedním klikem dostanou na váš blog. Takto vypadá kód pro můj blog:

<a href="http://msbloggereva.blogspot.com/">Ms. Blogger Eva</a>

V komentáři to pak vypadá takto:  Ms. Blogger Eva. Stačí jen změnit adresu blogu a název a můžete vkládat.

Doporučuju psát jen smysluplné komentáře k tématu. Když vidím například "Super fotky - přijď se podívat na můj blog" tak to beru jen jako reklamu, která mě vůbec neoslovuje.

  • Program na úpravu fotek 
Fotky mají velkou sílu a vypovídací schopnost a je mi jasné, že někteří čtenáři koukají jen na ně a text ani nečtou. No jo, času je málo, blogů hodně, takže se není čemu divit. Já to dělám dost často taky. A proto by měly být fotky co možná nejlepší. Já mám docela obyčejný foťák, takže fotky vždy trochu poupravím. Používám online prográmek www.picmonkey.com, ve kterém se dají zajímavě upravovat jednotlivé obrázky nebo tvořit koláže.

  • Pravidla pravopisu
Když máte to štěstí a podaří se vám čtenáře zaujmout a ten se pustí do čtení textu, je určitě dobré si pohlídat pravopis a vyhnout se chybám. Já si vždy před uvěřejněním článek minimálně jednou pořádně přečtu, ale často se mi stává, že pár chyb přehlédnu. Naštěstí mám dobrou kamarádku a korektorku v jedné osobě, která má na chyby čich a upozorňuje mě. Pokud si nejsem jistá, jestli je správně například "s dlouhýma vlasama" nebo "s dlouhými vlasy", použiju stránky www.pravidla.cz, kde do políčka zadám slovo "vlasama" a hned se dozvím, že takové slovo podle pravidel neexistuje.

  • Tlačítko To se mi líbí
Dobrým prostředkem k šíření povědomí o vašem blogu je Facebook. Stačí pod každý článek umístit tlačítko To se mi líbí. Když na něj čtenář klikne, odkaz na článek se objeví na jeho timelinu, zdi nebo jak se to teď nazývá. Samozřejmě to funguje jen u lidí, kteří na Facebooku profil mají. Nastavení Bloggeru i Facebooku se pořád mění, takže starší návody na přidání tlačítka už teď nemusí fungovat. Mě se povedlo tlačítko přidat podle návodu od mé kámošky, který můžete najít na jejím blogu zde.

  • Mohlo by se vám taky líbit
Další skvělou vychytávkou, díky které vaše starší články neupadnou v zapomění, je funkce You might also like. Funguje tak, že pod každým článkem nabídne jiné, související články, na které může čtenář přejít. Jednoduchý návod (v angličtině) a celé nastavení najdete na stránce www.linkwithin.com.

  • Vyzdobení blogu
Pokud chcete svůj blog trochu vyšperkovat, můžete použít třeba některou z ozdůbek ze stránek www.thecutestblogontheblock.com. Najdete tam i návod, jak je na blog přidat.



i have kids button copy 


Dejte vědět, pokud vám mé tipy trochu pomohly nebo se chcete podělit o nějaké své know-how.


úterý 17. září 2013

Bio kokosová péče Saloos - léto a káva v kelímku

Opět jsem narazila na výrobky, které mi maximálně vyhovují a nemůžu se jich nabažit. Bio kokosová péče se Saloosu opravdu povedla. Mám Tropic a Caffe Latte - jedno lepší než druhé.

V těchto kalíšcích najdete jen samá pozitiva a kosmetické jistoty. Překrásná vůně se snoubí s čistě přírodním kokosovým olejem, který bude donekonečna pečovat o vaši pokožku. Věřím, že o blahodárných účincích kokosáku jste už slyšeli. Je vhodný i pro nejcitlivější pokožku, kterou hydratuje a spomaluje stárnutí. Čistý olej je výborný i v péči o vlasy (pro vlasové zábaly) a může se použít i při vaření. Při redukční dietě prý stačí sníst lžičku oleje a hlad zaženete na dvě hodiny.

Pokud máte rádi vůni ovoce, která vám při každém odklopení víčka připomene léto, doporučuji Tropic. Voní NÁDHERNĚ. Milovníci kávy určitě ocení Caffe latte. Voní NÁDHERNĚ. Já vím, už se opakuju, ale prostě je to tak.

Kokosový olej má při teplotě nižší než 25 °C tuhou konzistenci. Ale při doteku prstů taje, takže se nanáší velmi dobře. Pokožku zanechává vláčnou, ale vůbec ne mastnou. Když teplota stoupne nad 25 °C, olej úplně zkapalní. Pozor, abyste si ho nechtěně nevylili.

 Tady je zadní strana bio kokosové péče Tropic...

 ... a tady Caffe Latte.

Určitě plánuju vyzkoušet i Čokoládu a Orange. Exituje i vůně Vanilka, ale ta mě tolik neláká.

Tropic jsem dostala na vyzkoušení, za což firmě Saloos děkuji. Caffe Latte jsem náhodou ulovila v DM mezi zlevněnými výrobky před koncem doby expirace za 47 Kč. Běžnou cenu v DM teď nevím jistě, snad 189 Kč? (když tak mě opravte). V eshopech se ceny kelímků pohybují kolem 130 Kč.
Konečný verdikt? - Kupte si to! Nebudete litovat.

Máte zkušenosti s bio kokosovou péčí od Saloos? 


pondělí 16. září 2013

Wellness víkend v Teplicích, čekání na Zlatu, zábava s Hronem + Dny Marianne

Tři ženy, jedno půlroční dítě. Víkend v této sestavě se stal už téměř tradicí. Jen mě napadá, kolik takových víkendů ještě bude a kdo bude dodávat ty děti.

Tentokrát jsem si celou akci užila o to víc, neboť dítko nebylo moje. Přesto na mě občas hlídání vyšlo, protože bylo potřeba se prostřídat kvůli procedurám. Naštěstí jsme to zvládly zorganizovat dobře, miminko bylo spokojené, kojit jsem nemusela ani jednou:-)
Byl to vlastně víkend prodloužený. Začal ve čtvrtek odpoledne ubytováním a večeří, po které jsme ještě zašly do bazénu. Bazén je skvělý, velký, s protiproudem, moc chválím. V pátek dopoledne mě úplně odrovnala uhličitá koupel a celková aromatická masáž. To byste nevěřili, jak je to relaxování náročné.

Ubytované jsme byly v hotelu Moravan, který je moc pěkný, pokoje jsou útulné, jídlo dobré, v hotelu je příjemný saunový svět, bazén, kavárna a léčebné procedury. Hotel je součástí lázní Teplice nad Bečvou. Nachází se nad řekou, v blízkosti je rozlehlý park, kterým se můžete donekonečna procházet. V lázeňském areálu nejsou žádné obchody ani množství kaváren, které by vás rozptylovaly a odváděly od toho, proč se do lázní jezdí - v klidu odpočívat.












V lázních se má odpočívat, ale to zrovna nesmí být Dny Marianne. Odpoledne jsme se tedy vydaly do olomoucké Olympie. Je to z Teplic jen půl hodina autem. Bohužel tam není tolik odchodů, jako třeba v brněnské Olympii, takže jsem všechny slevy, které jsem měla vytipované, využít nemohla, ale i tak jsem nakoupila docela dobře. Kupón na slevu jsem využila vlastně jen v Orsay, kde mě se slevou 25 % vyšlo růžové tričko na 150 Kč. Dále pak v Yves Rocher, kde dávali k nákupu dárek - řasenku. Říká se, darovanému koni na zuby nehleď, ale tahle řasenka vůbec nebarví. V New Yorkru jsem bez slevy koupila bezva triko se sovou, myslím že za 249 Kč a dobře padnoucí kalhotky (2 ks za 159 Kč). V Tally Weijl jsem ulovila zlevněnou černou halenku s límečkem bez rukávů - tuším za 249 Kč. A nakonec jsem v DM koupila zlevněnou bio kokosovou péči s vůní Caffe Latte jen za 47 Kč (no nekup to). Kupón na slevu 25 % byl třeba i do C&A, ale tam mě vůbec nic nezaujalo. Z podzimní kolekce v tmavých barvách na mě padala deprese. Stejně tak jako v H&M. Večerní saunování mi naštěstí náladu vrátilo opět do normálního radostného stavu.

V sobotu dopoledne jsem podstoupila prohřívací bahenní zábal zad s následnou uhličitou koupelí. Uhličitá koupel je vůbec zajímavá věc. To máte pocit, jako když se koupete v šampaňském. Bublinky se vám usazují po celém těle, kůže vypadá jako stříbrná a hladina vody připomíná rybník za mírného deště.

O sobotním odpoledni se konala akce Den srdce. Měla přijet Zlata Adamovská, která je tváří lázní a na skoro celý den byl naplánován program s modní přehlídkou, vystoupení ani nevím koho a čeho, prostě taková klasická zábava pro lázeňské hosty. Celý víkend pršelo, takže nějaké pobavení přišlo vhod. My jsme na příjezd Zlaty a jejího novomanžela Petra Štěpánka nenápadně čekaly v kavárně. No vlastně jsme se, pod vedením naší maminky, připravovaly na Zlatu už od čtvrtka - Ordinací v růžové zahradě a v pátek Sanitkou. Sanitka se celkem dala a ta Ordinace taky, díky burčáku. Já mám oba herce docela ráda, ale jejich vplížení se do kavárny bez pozdravu pro mě bylo malým zklamáním. Chápu, že nemají rádi, když je lidi okukují, ale pozdravit, když někam vcházím, je slušnost pro všechny, myslím.



















Hvězdou sobotního programu byl pro mě jednoznačně Vladimír Hron s hodinovým představením Abeceda Hvězd, ve kterém předváděl Elvise Preslyho, Karla Gotta a další. Je to prostě borec, který výborně zpívá a dokáže fakt pobavit. Na to, že je mu 47, vypadá bezvadně. Se ani nedivím, že dokázal sbalit mladou kočku. Neodpustila jsem si fotku s ním, na které tedy vypadám já dost bídně, ale co už. Tohle představení naprosto předčilo moje očekávání. A poučení pro příště - nepodceňovat místní neplacené akce!

V sobotu večer se v hotelové kavárně konal taneční večer. Všechny stoly byly už rezervované samými důchodci, takže jsme se ségrou zkončily na recepčním gauči s burčákem, napojené na wi-fi.

Nedělní poslední uhličitá koupel byla opět moc příjemná, následovalo dvouhodinové vození nespícího miminka, oběd a hurá domů.

V srpnu a v září jsem si užila lázní dosytosti. V dohledné době mě už žádné podobné užívání si nečeká. Nejspíš v dlouhé dohledné době. Asi si budu muset wellness zařídit doma. V Mountfieldu mají v akci infrasauny, tak že bych si dala jednu do obýváku?

Znáte lázně Teplice nad Bečvou? Vyrazily jste na Dny Marianne?


čtvrtek 12. září 2013

Nail-art s Yves Rocher

Napadlo vás někdy, že lakování nehtů nemusí být jen obyčejný kosmetický úkon, ale přímo výtvarná činnosti, která hraničí s uměním? U toho prsteníčku jsem se třeba inspirovala Slunečnicemi od Van Gogha.

No jasně, kecám. Chtěla jsem udělat tečku, ale rozpila se mi tak, že mi nezbylo nic jiného, než zaimprovizovat touto "kytičkou". Ono totiž udělat lakem na nehty tečku není vůbec jednoduché. Natož pak čárku. Takže pokud to umíte, máte můj obdiv.

Já se přiznávám, že si nehty lakuju spíš výjimečně. Ale dostala jsem k vyzkoušení tyto malé milé láčky, barvy se mi hned zalíbily a proto jsem se rozhodla je otestovat všechny tři najednou a pořádně. Doufám, že jde na mém díle znát, že jsem chodila celou základku do výtvarky.


Barvy laků jsou syté a výrazné. Mě se nejvíc líbí ten fialový, protože dávám přednost spíš klasickým barvám laků. Laky kryjí dobře. Tmavý fialový hned v první vrstvě. Žlutý a tyrkysový je potřeba nanést dvakrát. Výdrž laků je uspokojivá, na to, že ruce používám fakt hodně a nános laku dostává zabrat. Třetí den od nanesení se mi začal loupat jako první tyrkysový prostředníček. Ostatní prsty vydržely opravdu pěkné čtyři dny, pak už se začaly šoupat špičky nehtů. Celkově vám můžu laky určitě doporučit.

Laky stojí 59 Kč (za 3 ml!) a na další odstíny se můžete podívat přímo na stránkách Yves Rocher (zde).

Podívejte se na návrhy barevných kombinací přímo od Yves Rocher:

A takto se mají správně dělat tečky:


Pokud jste zdatné nehtokreslířky, můžete si zkusit na nehty vytečkovat a vyčárkovat třeba Polibek od Klimta, fantazii se meze nekladou:-)


Vytváříte se na nehtech nějaké speciální kreace? Jak se vám líbí laky od Yves Rocher?


úterý 10. září 2013

Polévka z dýně Hokaido

Jednou z věcí, které mám na podzimu ráda, je dýně hokaido a polévka z ní. Příprava snad nemůže být jednodušší, jen to krájení dá trochu zabrat.

Při nákupu dýně si pokud možno vyberte kousek bez povrchových vad, protože slupka se neloupe. Chuť polévky se nejvíc blíží asi k polévce hrachové. Je hustá, krémová, takže si ji můžete dát i k večeři. 


Ingredience:

1 ks dýně hokaido
1 ks menší cibule
1 lžíce čerstvé/mražené petrželové nati
sůl

Postup:

Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme na polovinu, vydlabeme zrníčka a pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci na oleji krátce osmahneme cibuli společně s dýni, zalejeme vodou a vaříme, dokud dýně nezměkne. Ponorným mixérem rozmixujeme do hladka, osolíme a přidáme petržel.

Receptů na polévků z dýně existuje plno. Úplně základní recept je rozmixovaná uvařená osolená dýně. Můžete pak přidávat i bujón, dýňový olej, smetanu nebo kari. Fantazii se meze nekladou.

Znáte tuto polévku? Jak vám chutná?


sobota 7. září 2013

GIVEAWAY: Pro dvě šťastné!

Letní užívání je za náma, většině z nás zkončila dovolená v práci, začala škola, mě konkrétně školka:-) Takže myslím, že je ten pravý čas si trochu zasoutěžit a dvě čtenářky odměnit hromádkou kosmetických i nekosmetických nezbytností.

Vytvořila jsem dva odlišné balíčky. Doufám, že se vám v každém alespoň něco zalíbí a zapojíte se.



Pravidla GA:

1. Sledovat tento blog buď přes GFC, Bloglovin´ nebo Facebook.
2. Do komentáře napsat svůj email, kde a pod jakým jménem sledujete, jestli máte zájem o balíček č. 1 nebo č. 2 a jestli máte rády začátek podzimu.

Losovat budu dva komentáře. První vyhrává balíček podle svého výběru, druhý komentář dostane logicky druhý balíček.

GA zkončí 7. 10. o půlnoci. Pak vyberu výherní komentáře pomocí random.org a výherkyním dám vědět na email. Platí pro ČR a SR.

Balíček č. 1 obsahuje: 
  • vzorek 2 ks tampónů Ria (podle mojí dcerky špunty do uší:-), 
  • vanilkový balzám na rty Yves Rocher, 
  • malý lak na nehty Yves Rocher, 
  • pleťovou masku Freeman, 
  • vlasový olej Orofluido, 
  • jeden pytlík čaje Svobodná mysl značky Sonnentor, 
  • vzorek BB krému Vichy.


Balíček č. 2 obsahuje:
  • puntíkovaný šátek na krk nebo do vlasů, 
  • vzorek BB krému La Rochey-Posay (odstín light), 
  • bronzující pudr E.l.f. (odstín Sun Kissed), 
  • vzorek vůně Yves Rocher (parfémovaný ubrousek), 
  • vzorky tělového mléka do sprchy Nivea, 
  • cestovní sprcháč Yves Rocher s krásnou vůní malin, 
  • svíčka Yankee Candle s vůní Sun & Sand, 
  • malý lak na nehty Yves Rocher, 
  • vzorek tělového a masážního oleje Saloos s vůní levandule.

Hodně štěstí!

................................................................................................................
EDIT: První losování padlo na komentář č. 26 - Karolína Zámečníková, která si vybrala balíček č. 1. Druhý vylosovaný komentář má číslo 124 - Martina Langmaierová a vybrala si balíček č. 2.  Gratuluji!


čtvrtek 5. září 2013

Blogy, které mě baví

Já nejen, že blog píšu, ale taky samozřejmě sleduju, co se děje na blozích ostatních. Blogy vznikají jako houby po dešti, takže je určitě z čeho vybírat.

Úplně první blog, na který jsem před více jak rokem narazila při hledání nějaké kosmetické rady, byl Lili the beauty blogger. Postupně jsem objevila další kosmetické blogy, které stále průběžně sleduju, sice jen tak jedním okem, ale co kdyby se psalo o něčem, co mi nemůže ujít. Musím se přiznat, že většinou jdu jen po fotkách a závěru, jestli je ten a ten výrobek dobrý nebo ne. Každopádně jsem díky nim získala plno dobrých tipů a rad. Pokud bych měla z této kosmetické skupiny vypíchnout blogy, které mě nejvíce baví a které opravdu čtu, tak je to Černá moora a její nekompromisní recenze, The Make up Euphoria se s tím taky nemaže a nakonec 50 shades of Anna, jejíž texty jsou fakt dobré.

www.markmenisnotbored.blogspot.cz

Blog, na který jsem přišla nedávno a který mě opravdu, ale opravdu pobavil, má název Markmen is not bored. Autorkou je Marika, která se provdala za oceán do Miami. Píše o životě ve Státech, a to velmi vtipnou formou. Třeba článek o tom, jak vařila fazole, mě rozesmával ještě týden po přečtení (zde)!

www.ustarnouciblogeriny.wordpress.com

Další perličkou v blogovém moři je blog U stárnoucí blogeríny. Je tak celkově o všem možném a u článků se pokaždé pobavím. Například - jak blogerína losovala výherce soutěže. Nemá to chybu (zde).




www.lucieliving.blogspot.cz

Když se chci podívat na hezké fotky květin a přírody, inspirovat se ve vaření nebo bytovém dekoru, tak jdu na blog Lucie living. Lucie nechává nahlédnout do svého soukromí, žije ve zrekonstruovaném mlýně s manželem a synem.



www.zivotpodlelucie.com

A v mém blogovém výčtu nesmím zapomenout na už dobře známý Život podle Lucie. Vtipné články všeho druhu. Hodně mě pobavil třeba článek o podprdách (zde), asi hlavně proto, že jsem na tom s vrchním vybavením dost podobně:-)

Znáte nebo máte zajímavý blog? Dejte mi na něj do komentářů odkaz a napište, proč stojí za to rozkliknout. Určitě se ráda podívám.


úterý 3. září 2013

Kadí? Rostlinná barva na vlasy Khadí - a dost dobrá!

Školkové období začalo, ještě jsem si nezvykla na nový režim. Času málo, tak bych tuto recenzi mohla zkrátit. Třeba - zapomeňte na chemické barvy, kupte si rostlinnou henu Khadí!

Ale ne, trochu to rozvedu, tato hena si to určitě zaslouží. Já používám henu obecně už asi rok. Spokojená jsem byla s tou od Lush (článek zde), ale když jsem četla kladné ohlasy na henu Khadí (vyslovuje se kádý), musela jsem ji samozřejmě vyzkoušet. Značka Khadí mě oslovila tím, že se jedná o čistě přírodní kosmetiku, vyráběnou v Indii za dodržování etických principů a podpory místních obyvatel.



Moje vlasy potřebovaly oživit barvu jako sůl, byly po létě takové vybledlé. Poslední dobou dávám přednost přirozené tmavě hnědé barvě a zůstala jsem u ní i u heny Khadí. Výsledek můžete posoudit sami - získala jsem krásně sytou leskou barvu. Zajímavě mou změnu zhodnotil jeden kamarád: "Ty jsi černovlasá, vždyť jsi byla blondýna!" Chlapi to vidí prostě jinak, no.

K barvení vlasů používám henu proto, že je přírodního původu a vlasy nejen barví, ale i vyživuje. Když jsem brouzdala na serveru www.dlouhevlasy.cz, kde je hena velkým tématem, došlo mi, že pokud chci mít pěkné, zdravé a dlouhé vlasy, dosáhnu toho jen s henou.



























Balení obsahuje samotný prášek, igelitovou čepici, rukavice a podrobný návod, který si určitě prostudujte. Vlasy mám dost dlouhé a husté, takže jsem musela použít celé balení, ale pokud máte vlasy kratší, tak si na jedno barvení vystačíte s půlkou.












Příprava je snadná. Stačí v misce dobře smíchat prášek s vodou do konzistence hladké pasty. Ale pozor, má to jedno úskalí. V případě tmavě hnědých odstínů a černé je potřeba, aby voda měla 50 °C. Pokud by byla teplejší, došlo by k poškození indiga a výsledná barva by mohla získat červený nádech. V eshopu Khadí se dá koupit i teploměr na přesné měření. Ale protože mě by červený nádech nevadil, spolehla jsem se jen na svůj odhad. 

Vzniklé bahýnko se patlá ještě teplé na umyté a trochu osušené vlasy. Já si vždy sepnu horní polovinu vlasů a henu nanáším postupně rukama, tak aby se dostala nejlépe na každý vlas. Když mám hotovo, natáhnu čapku, aby hena nevysychala a zabalím do ručníku pro udržování teploty, díky čemuž je pak výsledek intenzivnější. Překvapilo mě, že nanášení je snadné. U heny Lush jsem byla zvyklá na to, že mám zasviněnou celou koupelnu. Takže další bonus - žádný úklid navíc.

Přírodní hena Khadí si mě získala a je teď u mě na pomyslném henovén vrcholu. Vyzkoušela jsem i henu z DM a Hennecolor, ale ty mi na vlasech vůbec nechytly. Hena od Lush sice barví dobře, ale musí se strouhat/krájet a obsahuje syntetické příměsy. U heny Khadí jsem nenašla žádné mínus, jen samá pozitiva a vlasové jistoty.

Ještě taková jedna zajímavost. Já často píšu o tom, že se vyhýbám vlasovým přípravkům s obsahem silikonů, protože se na vlasech usazují. A v návodu se píše, že pak vlasy obalené silikony nejsou schopné přijmout barvu a pečující látky.

Na poslední fotce vidíte celý nákup z eshopu www.khadi-cz.cz. Ořechovou hnědou si vybrala ségra a je s barvou moc spokojená. Navíc se jí vlasy krásně lesknou. Tmavě hnědá je hrdinou tohoto článku a červená v plechovce čeká v mé skříni na svůj čas. Ano, mám chuť se na podzim mírně začervenat. Až k tomu dojde, určitě dám vědět.

Balení heny vyjde na 159 Kč.

Používáte k barvení vlasů chemické barvy nebo henu? Znáte značku Khadí?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...