pondělí 17. června 2013

Rychlý letní nepečený jahodový dortík

Vypadá to, že léto konečně začíná. A jaký dezert se pro horké dny hodí nejlépe? No přece něco lehkého a jahodového. 

Jeden takový recept znám a je můj oblíbený, protože příprava je rychlá a chuť skvělá. Na tomto dezertíku se nedá nic pokazit, to vám garantuju. Jen si dejte pozor, ať vám do něj neproklouzne nějaká nahnilá záškodnická jahoda, protože sousto s ní nebude moc dobré. Mě se to stalo, nikdo se neotrávil, ale jde prostě poznat, že jahoda nebyla košér.


Dortík dělám v kulaté dortové formě a je nízký asi tři centimetry. Pokuch ho chcete mít vyšší, použijte dvojnásobné množství surovin. Ale můžete ho klidně udělat i do několika malých misek, to je na vás.

Ingredience:

1 sáček dětských piškotů (můžete použít i cukrářské)
1 kelímek zakysané smetany
1 kelímek bílého jogurtu
cukr moučka (asi tři lžíce)
jahody
dortová želatina

Postup:

Na dno formy vyskládáme piškoty a pokapeme je šťávou z jahod, která z nich po umytí odtekla. Smícháme zakysanou smetanu s jogurtem a přidáme cukr, spíš menší množství, aby krém nebyl moc sladký a taky podle toho, jak jsou sladké jahody. Krém jen umícháme, nemusíme šlehat a natřeme na piškoty. Na krém poklademe půlené jahody. Podle návodu připravíme želatinu a po vychladnutí nalijeme na povrch dortíku. Pokud želatinu nemáte, tak to vůbec nevadí, já ji taky vždy nedávám. Dortík dáme ztuhnout do lednice a za pár hodin můžeme podávat.

Dezert je sice skoro dietní, ale protože tady máme plavkovou sezónu, tak si k němu dáme malé cvičeníčko, abych ty kalorie trochu srazila:-)



Máte rádi podobné jednoduché dezerty? Přeji vám krásný začátek léta!


4 komentáře:

Moc děkuji za komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...